Ontdek je eigen tekenstijl

Het ontdekken van je eigen stijl als tekenaar kan lastiger zijn dan je misschien in eerste instantie denkt. Een voorkeur hebben voor een bepaalde stijl wil namelijk niet zeggen dat het ook past bij je stijl. Een tekenstijl is herkenbaar en iets dat gevoelsmatig bij je past.

Om je eigen tekenstijl te ontdekken is simpelweg veel tekenen een belangrijke eerste stap. Door te doen, ontdek je vanzelf wat je leuk vindt om te maken. Dat gaat verder dan het verschil tussen cartoonistisch of realistisch, maar ook op basis van het materiaal dat je voorkeur heeft, een eventueel terugkerend thema of de boodschap die je probeert over te brengen.

Wil je aan de slag als illustrator, dan is het goed om een herkenbare stijl te hebben. Zo val je op tussen de vele andere illustrators en is de kans groter dat iemand voor jou kiest uit ├ęchte interesse voor je werk.

Ben je op zoek naar je eigen stijl, dan is het niet erg om hierbij ook inspiratie te zoeken bij andere tekenaars. Door te kijken naar andere tekenaars merk je namelijk ook snel welke werken je zelf mooier vindt dan andere. Op basis hiervan kun je verder gaan met experimenteren en zo langzaam maar zeker een tekenstijl ontwikkelen die perfect aansluit op jou als persoon en kunstenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 − twee =